25 statistikat tarbijate ostutrendide kohta | 2022. aasta

Tarbijate ostukäitumine on vastuseks pandeemiale, kõrgematele hindadele ning tarnimis- ja tootmistüvedest tingitud madalale kaubavarudele radikaalselt muutunud. Brändid on omakorda reageerinud kiire digitaalse ümberkujundamisega, et vastata tänapäeva ostjate muutuvatele vajadustele.

Arvestades oma 2022. aasta turundusstrateegiaid, vaatame siit 25 statistikat tarbijate ostmise hetkeseisu kohta, et saaksite paremini mõista, kuidas tarbijad ostlevad ja milliseid kanaleid nad kasutavad.

Tarbijad ja veebiostude suundumused 2022. aastal

Internetist ostlemine on muutunud elustiiliks ja kasvab jätkuvalt eksponentsiaalse kiirusega. Pandeemia võis veebis ostlemise kiirust kiirendada, kuid uurimise, ostmise, tarnimise lihtsus ja valikute tohutu kättesaadavus, mida nii väikesed jaemüüjad kui ka suured kaubamärgid pakuvad, hoiavad tarbijate sisu alles siis, kui nad veebikanalite kaudu tutvuvad ja kulutavad.

Tegelikult ütles Stackla aruandes

protsenti tarbijatest, et nende veebiostude arv on pandeemia algusest saadik suurenenud ja 27 protsenti inimestest ütles, et nende veebiostude arv on palju suurenenud. ( Stackla , 2021)
Lisaks kavatsevad tarbijad neid veebipõhiseid ostlemisharjumusi säilitada, sest 91 protsenti väidavad, et jätkavad tõenäoliselt ka tulevikus veebist rohkemate kaupade ostmist – ja 52 protsenti väidab, et nad teevad seda suure tõenäosusega. ( Stackla , 2021)
Uuringust selgus ka, et 59 protsenti tarbijatest teatas, et on pärast pandeemia algust ostnud uutelt kaubamärkidelt – 75 protsenti neist väidab, et tõenäoliselt jätkavad nad ka tulevikus nende uute kaubamärkide ostmist. ( Stackla , 2021)

tarbijate ostukäitumine 2022

Sarnased uurimistulemused näitavad ka brändilojaalsuse puudumist, kuna tarbijad vahetavad füüsiliselt ostetud kaubamärke veebis asuvate konkurentidega. 48,7% vastajatest on “varem füüsilistest poodidest regulaarselt ostetud tooted asendanud Interneti-alternatiividega”. ( Raydiant , 2021)
Tarbijatele meeldivad ka veebis ja poes ostlemise hübriidvalikud, nagu äärepealt järeletulemine või veebipoest järeletulemine (BOPIS). Näiteks avaldasid Millennials 42% tõenäolisemalt huvi äärepealse pealevõtmise vastu kui Boomerid ja enam kui 50% tõenäolisemalt (53%) väljendasid huvi BOPISe vastu kui Boomerid.
tarbijate ostukäitumine
Telliskivi ja mört
Vaatamata e-kaubanduse kiirele Telegrami andmed kasvule eelistavad paljud tarbijad siiski poodides ostlemist.

Raydianti küsitluses ütles 46% vastajatest

et valikuvõimaluse tõttu eelistavad nad ostlemist isiklikult, mitte veebist.

( Raydiant , 2021)
Samuti eelistavad kliendid toodetega vahetult suhtlemise kogemust. 33% vastanutest eelistab ostlemist füüsilistes poodides, kuna neile meeldib tooteid näha ja tunda, samas kui 26% naudib isiklikult ostmise üldist kogemust. ( Raydiant , 2021)
Hea uudis on see, et kaubamärgid parandavad võrguühenduseta kasutuskogemust. 29,8% vastanutest ütles, et kohapealne klienditeenindus on viimase aastaga paremaks läinud. ( Raydiant , 2021)
Ja need positiivsed võrguühenduseta how small online businesses can increase leads kogemused võivad midagi muuta. 90% tarbijatest väidavad, et nad naasevad tõenäolisemalt uuesti, 61% tarbijatest ütleb, et nad kulutavad mõnes bwb directory kohas tõenäoliselt rohkem ja 65% tarbijatest väidavad, et nad kulutavad tõenäoliselt mõne kaubamärgiga veebis rohkem – kõike seda juhul, kui neil on positiivne võrguühenduseta kogemus. ( Raydiant , 2021)
tarbijate ostukäitumine 2021
Kliendikogemus

Kliendikogemus oli pikka aega olnud kontseptsioon

mille alusel kaubamärgid peavad konkureerima, kuid tänapäeva muutuvas keskkonnas ja tarbijate sagedamini vahetades kaubamärke peavad kaubamärgid oma strateegiaid tõhustama, et muuta kliendikogemus tõeliseks konkurentsi eristajaks.

80% klientidest ütleb, et ettevõtte pakutav kogemus on sama oluline kui tema tooted ja teenused. Ootused kliendikogemusele pole kunagi olnud suuremad – uute klientide hankimiseks peavad jaemüüjad neile vastama. (Salesforce)
Valdav enamus tarbijaid (88 protsenti) ütleb, et autentsus on oluline, kui nad otsustavad, millised kaubamärgid neile meeldivad ja mida nad toetavad – 50 protsenti väidab, et autentsus on nende jaoks väga oluline. ( Stackla , 2021)

PwC uuringus arvab umbes kaks kolmandikku

USA vastajatest, et positiivne kogemus brändiga on mõjukam kui suurepärane reklaam. Kahjuks vaid pooled (49%) ütlevad, et ettevõtted pakuvad täna head kliendikogemust. (PwC)
CX-i mõõdukas paranemine mõjutaks tüüpilise 1 miljardi dollari suuruse ettevõtte tulusid kolme aasta jooksul keskmiselt 775 miljonit dollarit. (Temkini grupp)
67% tarbijatest ja 74% ettevõtete ostjatest ütlevad, et maksavad suurepärase kogemuse eest rohkem. (Salesforce)
CX-i juhtivad organisatsioonid edestasid S&P 500 indeksis mahajääjaid peaaegu 80%. Nad säilitavad suurema osa rahakotist ja neil on kliente, kes ostavad seitse korda tõenäolisemalt ettevõttelt rohkem, kaheksa korda tõenäolisemalt proovivad muid tooteid või teenuseid ning levitavad viisteist korda tõenäolisemalt positiivset suust suhu. (Quatrics)
Sotsiaalne kaubandus
Sotsiaalne ostlemine ehk sotsiaalne kaubandus on veebiostlemise ja sotsiaalmeediakanalite, nagu Facebook, Instagram, Twitter ja Pinterest, ühinemine. Suhtluskanalid on integreerinud oma platvormidesse sujuva ostlemise ja ostmise funktsioonid, mis muudab brändide jaoks suhtlusvõrgustikes müümise lihtsamaks. Sotsiaalne kaubandus meelitas pandeemia alguses lisaks veebi- ja mobiilikaubandusele investeeringuid USA ettevõtetelt.

Kaheksa kümnest USA ettevõttest kavatseb järgmise

kolme aasta jooksul müüa sotsiaalmeedias. ( Statistika , 2021)
USA sotsiaalkaubanduse ostjate arv kasvas 2020. aastal 80,1 miljonini ja 2022. aastal peaks see kasvama 96,1 miljonini. ( eMarketer , 2021)
USA turule keskenduva Big Commerce’i koostatud andmete kohaselt sooritaks 30 protsenti veebiostlejatest tõenäoliselt ostu sotsiaalmeediavõrgustiku kaudu. Millenniumlaste seas kasvab see osakaal 51%-ni. (Suur kaubandus)

Peaaegu kolm tarbijat kümnest (29%)

jälgiksid tõenäoliselt Facebookis mõnda kaubamärki, samas kui 20 protsenti teeksid tõenäoliselt ostu sotsiaalvõrgustikust. (Suur kaubandus)
Pinteresti enda statistika kohaselt usub 73 protsenti kasutajatest, et brändide sisu muudab platvormi kasulikumaks, samas kui 61 protsenti on teinud ostu pärast saidil ärisisu nägemist. (Pinterest)
88% veebiklientidest ostavad väiksema tõenäosusega ettevõtetelt, kes jätavad oma sotsiaalmeedia kaebused vastuseta. Lisaks ootavad peaaegu pooled (46 protsenti) kasutajatest, et kaubamärgid pakuvad Facebookis klienditeenindust. (Neil Patel)
Mobiilne kaubandus

Kuna suur osa Interneti-liiklusest tuleb nüüd

mobiilseadmetest, kasutavad üha enam tarbijaid oma mobiilseadmeid veebis ostlemiseks. Brändid peavad veenduma, et nad on mCommerce’i jaoks optimeerinud, et tänapäeva võimalusi ära kasutada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *