Zašto automobilske tvrtke koriste Google Ads

Od izvođača radova i električara do tvrtki za čišćenje i uređivača okoliša, pružatelji kućnih usluga koriste Google Ads kako bi došli do lokalnih kupaca koji traže trenutnu pomoć. Bilo da se radi o hitnoj vodoinstalaterskoj usluzi ili rutinskom čišćenju doma, te se tvrtke oslanjaju na Google u privlačenju potencijalnih kupaca.

Strategija stvaranja potencijalnih klijenata

Te se tvrtke fokusiraju na visoko lokalizirane ključne riječi, poput “vodoinstalater hitne pomoći u mojoj blizini” ili “usluge čišćenja doma u [gradu]”. Koriste oglasna proširenja, poput gumba za poziv, kako bi korisnicima olakšali kontaktiranje izravno iz rezultata Izvršni popis razine C pretraživanja, povećavajući vjerojatnost konverzije.

8. Automobilska industrija

 

Izvršni popis razine C

Automobilska industrija — bilo da su zastupstva, automehaničarske radionice ili pružatelji osiguranja automobila — prihvatila je Google Ads kako bi privukla  Bari mu san matakan da za a kafa belkin potencijalne kupce, prodavače i vlasnike vozila kojima su potrebni popravci. S obzirom na visoku vrijednost prodaje i usluga automobila, ova se industrija uvelike oslanja na stvaranje potencijalnih kupaca.

Strategija stvaranja potencijalnih klijenata

Automobilske tvrtke ciljaju pojmove za pretraživanje koji se odnose na modele automobila, potrebe popravka i lokalna zastupstva, kao što su “kupite Toyotu Camry [godina]” ili “popravak automobila u mojoj blizini”. Također koriste prikazne oglase za ponovno ciljanje korisnika koji su posjetili njihovu web-lokaciju, ali nisu izvršili konverziju, držeći svoju marku na prvom mjestu.

9. B2B usluge

 

Zašto B2B tvrtke koriste Google Ads

Usluge između poduzeća (B2B), posebno u području softvera adb directory savjetovanja i marketinga, ovise o Google Adsu za stvaranje potencijalnih klijenata. Ove tvrtke često imaju duge prodajne cikluse i moraju privući potencijalne kupce u različitim fazama procesa kupnje.

Strategija stvaranja potencijalnih klijenata

B2B tvrtke ciljaju ključne riječi povezane s njihovim uslugama u niši, kao što su “najbolji CRM softver za mala poduzeća” ili “IT konzultantske usluge”. Često koriste obrasce za potencijalne klijente izravno u oglasima kako bi uhvatili vrijedne informacije od donositelja odluka, nudeći zauzvrat dokumente ili besplatne konzultacije.

10. Putovanja i ugostiteljstvo

 

Zašto turističke tvrtke koriste Google Ads

Industrija putovanja i ugostiteljstva – koja uključuje zrakoplovne prijevoznike, hotele i turoperatore – koristi Google Ads za privlačenje putnika koji planiraju odmor ili poslovna putovanja. Kako se sve više putnika obraća Googleu kako bi istražili svoje mogućnosti, tvrtke u ovom sektoru iskorištavaju priliku za stvaranje potencijalnih kupaca.

Strategija stvaranja potencijalnih klijenata

Turističke tvrtke usredotočuju se na ključne riječi poput “najbolji hoteli u [odredištu]” ili “jeftini letovi za [grad]”. Također pokreću remarketing kampanje kako bi ponovno angažirali korisnike koji su pregledavali njihovu web stranicu, ali nisu rezervirali. Posebne ponude, kao što su vremenski ograničeni popusti, obično se koriste za poticanje konverzije potencijalnih klijenata.

 

Alt text: Izvršni popis razine C

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *