Vaše poslovanje i SEO: Šta je lokalni SEO?

Ako ste stomatolog u San Diegu, Kalifornija i korisnik pretražuje. “San Diego dentist”, želite se rangirati za ovu ključnu riječ u rezultatima. Google pretraživanja kako biste mogli privući pažnju ovog korisnika i, nadamo se, pretvoriti ih u novog klijent.

Ali rangiranje u lokalnoj pretrazi ne događa se uvijek prirodno

Potrebna vam je lokalna SEO strategija koja se zasniva na tome šta vaša ciljna publika traži. Koje ključne riječi najbolje odgovaraju vašoj web stranici i koje metode Baza podataka e -pošte funkcija funkcije vaši konkurenti koriste da vas nadmaše. Zatim možete koristiti različite lokalne SEO taktike kako biste se izdigli iznad konkurencije i privukli nove lokalne kupce.

Koja je razlika između lokalnog SEO-a i običnog SEO-a?

Baza podataka e -pošte funkcija funkcije
Lokalni SEO fokusira se na optimizaciju prisustva preduzeća na mreži kako bi privukla više kupaca iz relevantnih lokalnih pretraga. Cilja se na upite za pretraživanje specifične za geografsko područje. I ima za cilj učiniti poslovanje vidljivim u lokalnim rezultatima pretraživanja. Kao što su Google Maps i lokalni popisi paketa. Redovni SEO , s druge strane, ima za cilj poboljšati vidljivost web stranice na širem nivou.
Ciljajući nacionalne ili globalne upite za pretraživanje bez specifičnog geografskog fokusa. Na primjer, recimo da korisnik Google-a u NY, pretraga za “najbolja pizza u mojoj blizini” bi pokrenula lokalne SEO napore, prikazujući obližnje gen yon istwa ki gen yon pizzerije s ocjenama i udaljenosti širom NY. Nasuprot tome, pretraga “kako napraviti pizzu” bi dovela do web stranica, blogova i video zapisa optimiziranih redovnim SEO praksama , pružajući opće informacije bez ikakvog lokalnog naglaska.

Organski rezultati pretrage naspram lokalnih rezultata pretrage

Organski rezultati pretraživanja su oglasi na stranici rezultata tražilice (SERP) koji se pojavljuju zbog njihove relevantnosti za pojmove za pretraživanje, što je određeno algoritmima tražilice. Na ove rezultate ne utječe lokacija i obično se crb directory nalaze ispod plaćenih oglasa i lokalnih rezultata pretraživanja. Lokalni rezultati pretraživanja , s druge strane, posebno su prilagođeni geografskoj lokaciji pretraživača i pojavljuju se uočljivo u lokalnom paketu na vrhu SERP-a. Ovi rezultati često uključuju nazive preduzeća, adrese, brojeve telefona i recenzije.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *